Actual

Fokus

31 mai 2019, ora 10.50 - 09 iunie 2019, ora 00.00

TIFF.18


Centrul Cultural German Cluj-Napoca rămâne partener loial al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) fiind prezent și la cea de-a 18-a ediție. Ne bucurăm să putem sprijini o parte din producțiile germane remarcabile care vor fi proiectate în cadrul festivalului.

 

Unul dintre oaspeții oficiali de la TIFF în acest an este regizorul Veit Helmer, cunoscut pentru filmele sale neobișnuite, care aduc împreună personaje șarmante, puse în situații absurde redate printr-o estetică vizuală neconvențională. TIFF prezintă anul acesta cel mai recent film al lui Helmer "Sutienul" (DE, AZ 2018), dar și "Baikonur" (DE, RU, KZ 2011) și "Tuvalu" (DE 1999). Veit Helmer va susține luni după-amiaza și un masterclass unde ne va împărtăși din experiența sa în domeniul regiei.

 

O altă producție de succes cinematografiei germane este noul film al lui Florian Henckel von Donnersmarck, "Nu-ți feri privirea" (DE, IT 2018), care a fost nominalizat anul acesta la Oscar pentru categoriile Cel mai bun film străin și Cea mai bună imagine. De asemenea, proiecții ale regizorului german de origine turcă, Fatih Akin vor putea fi vizionate la TIFF în 2019. Alături de cele două clasice "Cu capul înainte" (DE, TR 2004) și "De cealaltă parte" (DE, TR 2007), va fi prezentat cel mai recent film al lui Akin: portretul brutal-grotesc, inspirat dintr-o poveste adevărată, al unui criminal de cartier - "Mănușa de aur"(DE, FR 2019).

 

Printre producțiile germane de la TIFF se numără și "25 km / h" (DE 2018) în regia lui Markus Goller, "Călătorie în noapte" (DE 2019) de Xaver Böhm, "Cel mai frumos cuplu" (DE, FR 2018) de Sven Taddicken precum și filmul Norei Fingscheidt premiat la Berlinale cu Ursul de Argint "Copilul-problemă" (DE 2019). În plus, vor fi prezentate și documentarele "Iluzia perfectă" de Johanna Domke și "Jonathan Agassi mi-a salvat viața" (DE, ISR 2018) de Tomer Heymann precum și filmul "Rocca" (DE 2019) de Katja Benrath.

Mai multe detalii despre programul festivalului găsiți aici https://tiff.ro