Actual

Fokus

12 noiembrie 2015, ora 20.00

Atelier Cafe (str. Memorandumului 9)

M.A.D plays Farewell Jazz


M.A.D, trupa de jazz din Stuttgart, se întoarce a Cluj-Napoca și asta nu fără motiv. După cinci ani și jumătate, directorul Centrului Cultural German, Fabian Mühlthaler, își ia rămas bun de la România. Cu această ocazie vă invităm să vă mai bucurați o data de muzica acestui trio energic, foarte drag lui.

 

Trei litere, trei instrumente, trei nebuni. M.A.D este un trio de protagonişti talentaţi ai scenei germane de pop şi jazz, care s-au unit în acest ansamblu pentru a produce muzică groove cu umor, pasiune, improvizaţie, jazz şi funk. Fiecare dintre muzicieni şi-a făcut, şi în afara trio-ului, un nume în diferite ansambluri. La Atelier Cafe vă aşteaptă un concert de rămas bun jazz-groove de primă clasă, prezentat cu stil şi umor.

„M“ – Martin Mexiner din Ulm a studiat pian jazz în  Krumbach şi Mannheim. În band-uri diferite a cântat la fiecare instrument cu clape, mai ales la orga sa Hammond. A obţinut premii la concursuri internaţionale, printer care Startbahn Jazz sau  Jazz Hoeilaart şi s-a aflat pe scenă alături celebrităţi precum Cassandra Steen sau Helen Schneider.

„A“ – Antoine Fillon din Bordeaux a studiat în Franţa baterie. După o şedere lungă în Brazilia, s-a stabilit în Frankfurt. În Germania devine renumit ca si toboşarul show-ului Harald-Schmidt şi joacă în filmul lui Helmut Dietl, “Late Show”. Astăzi activează în multe emisiuni TV ca  toboşar.

„D“ - Dirk Blümlein din Stuttgart a studiat chitară bas în oraşul natal, la Thomas Heidepriem. Fiind unul dintre cei mai buni basişti electrici de jazz din Germania, lansează din 1992 numeroase CD-uri, printre care şi ca basist al trupei „Fools Garden“, cu megahitul Lemon Tree.

 

Evenimentul este cu intrare gratuită, însă ne-am bucura să ne comunicați participarea sau dacă doriți să rezervați locuri (la prog@kulturzentrum-klausenburg.ro sau 0264 594492), datorită numărului de locuri limitat.