Actual

Fokus

17 noiembrie 2020, ora 18.00 - 17 noiembrie 2020, ora 19.00

online

Rendezvous cu Ilustratoarele Maria și Ileana Surducan


Rendezvous @ Goethe este o serie de întâlniri online marca Goethe-Institut București care aduce împreună, săptămânal, oameni de cultură germani, români și europeni, pentru a ne împărtăși soluțiile lor creative în contextul situației actuale. În cadrul acestei serii, le vom întâlni pe ilustratoarele Maria și Ileana Surducan. Cele două surori se numără printre cele mai cunoscute reprezentante ale tinerei scene de benzi desenate românești și publică periodic povești împreună spre exemplu, începând din noiembrie 2019 lucrează la webcomic-ul intitulatFisksoppa”.

Moderatorul acestui episod este Ingo Tegge, directorul Centrului Cultural German din Cluj-Napoca. Puteți urmări conversația live pe Centrul Cultural German Cluj-Napoca și Goethe-Institut Bucuresti, marți, 17 noiembrie, de la ora 18:00. Interacțiunea este importantă pentru noi: privitorii pot pune întrebări live, în secțiunea Facebook Comments!

Discuția va avea loc în limba engleză.

Maria Surducan (* 1985, Cluj-Napoca) este autoare de benzi desenate și ilustratoare. În lucrările sale abordează adesea teme fantastice inspirate din basme. A ilustrat însă de-a lungul timpului și proiecte pentru Vodafone, Festivalul Untold sau Institutul Goethe. Pe lângă publicațiile de benzi desenate, se dedică și altor domenii: ea se află în spatele design-ului plin de culoare și personalitate al jocului de societate românescZestreași a făcut parte, alături de sora ei, Ileana, din echipa de regie artistică a premiatului scurtmetrajOpinci” (RO 2019).

Ileana Surducan (* 1987, Cluj-Napoca) este ilustratoare, autoare de benzi desenate și ceramistă. Poveștile ei împletesc cadre din viața de zi cu zi, care sunt amplasate însă în lumi fantastice precum cele din cărțile ei ilustrate pentru copii. A publicat romane grafice în Franța și România. Pe lângă desen, Ileana apelează la diferite elemente artistice prin care să-și expună poveștile, printre acestea numărându-se creații ceramice sau păpuși. Colaborea deseori cu instituții culturale internaționale precum Muzeul Culturilor Europene din Berlin.