Actual

Fokus

21 mai 2014, ora 19.00

Casa TIFF

Thomas Siffling feat. Petra Acker


 

Din nou, jazz amețitor! Trompetistul Thomas Siffling și trio-ul său ne prezintă un jazz deosebit  de limpede şi accesibil, caracterizat prin rigurozitate şi profunzime. Trio-ul Thomas Siffling se numără astăzi printre  cei mai importanţi reprezentanţi ai scenei tinere de jazz din Germania, cu o enormă prestaţie creativă. Thomas Siffling jonglează cu succes între genurile muzicale și își completează  stilul inconfundabil de Feel-Good-Jazz cu accente electro. Cu ocazia aniversării a 20 de ani, Trio-ul va concerta alături de cântăreaţa româncă Petra Acker, care datorită vocii ei inconfundabile s-a făcut remarcată pe scena muzicală din Cluj și București prin intermediul unor proiecte de jazz și funk. O seară de jazz româno-germană cu un sound proaspăt și un ritm antrenant, care ne vor fermeca şi îndemna la distracție.

Thomas Siffling a studiat trompetă jazz în Mannheim şi Stuttgart. A fost distins cu premiul Baden-Württemberg pentru jazz, a predat la Facultatea de Muzică din Saar şi este un trompetist căutat pentru a  înregistra alături de nume mari ale scenei pop şi electro.

Thomas Siffling Trio:

Thomas Siffling: trompetă

Jens Loh: bas

Markus Faller: tobe

http://www.thomassiffling.com/

Petra Acker este o cântăreață româncă de funk și jazz, originară din Brașov. De-a lungul timpului s-a implicat în diverse proiecte de jazz, funk și alternative, printre care Tep Zepi sau The Others.