Actual

Fokus

31 mai 2012, ora 12.00

Cinema Mărăști

Triologie de film german


Cu ocazia Zilelor Clujului vor fi proiectate trei producţii germane de mare succes.

Toate filmele sunt în germană, cu subtitrări în engleză.

 

14:00

Wer früher stirbt ist länger tot

D 2006 105 min.

Regie: Marcus H. Rosenmüller

 

Wer früher stirbt ist länger tot ilustrează dilema unui băiat de unsprezece ani, Sebastian, care locuieşte împreună cu tatăl şi cu fratele lui într-un sat idilic din Bavaria. El este atât de copleşit de numărul mare de păcate pe care le are, încât crede că nu va ajunge în rai după moarte. Îi rămân, astfel, două posibilităţi: fie devine nemuritor, fie face o faptă foarte bună. Aceasta ar putea fi, de exemplu, să-i găsească tatălui său o nouă soţie.

 

16:00

Krabat

D 2008, 120 min.

Regie: Marco Kreuzpaintner

 

Rar reuşeşte un film să atingă autenticitatea cărţii pentru copii pe care o ecranizează, aşa cum a realizat Kreuzpaintner cu Krabat. Într-o acţiune dinamică, desfăşurată într-un cadru impresionant, sălbatic şi misterios, cu actori admirabili, regizorul dezvoltă cunoscuta legendă sorabă într-un film fantasy captivant. Este o poveste despre maturizare, despre căutarea identităţii şi despre alegerea între moralitate şi imoralitate. O poveste obişnuită, integrată într-o „dramă magică”. Krabat este un film clasic pentru toate categoriile de spectatori.

 

18:00

Sommer vorm Balkon

D 2004, 107 Min.

Regie: Andreas Dresen

 

Uneori ne petrecem viaţa pasiv, ca spectatori, de pe un balcon al rutinei zilnice, la fel ca protagonistele filmului Sommer vorm Balkon, două prietene bune, care îşi împart destinul anost. Însă chiar şi o astfel de soartă resemnată îşi are provocările şi picanteriile ei, făcând din film o comedie melancolică, care deopotrivă copleşeşte şi încântă. Sommer vorm Balkon este unul dintre cele mai populare filme germane, care a câştigat în 2005 Premiul Bavarez de Film pentru cea mai bună regie.