Actual

Fokus

20 octombrie 2012, ora 12.30

Centrul Cultral German

Veit Helmer: Low-budget filmmaking


Unul dintre regizorii de succes ai cinematografiei germane va fi prezent la Cluj-Napoca.  Cunoscut pentru desăvârşitele sale imagini filmice pline de fantezie, Veit Helmer, va susţine un masterclass pentru iubitorii de film şi pentru tinerii cineaşti.  Subiectele ce urmează a fi dezbătute sunt: elaborarea unui scenariu, finanţare, producţie şi distribuţia unui film low budget.Veit Helmer va prezenta fragmente din filmele sale, oferind totodată posibilitatea de a discuta despre acestea.

Pe durata Festivalului Comedy Cluj vor fi prezentate filmele premiate „Absurdistan” şi „Baikonur”, iar după proiecţii va avea loc o sesiune deschisă de discuţii, în prezenţa regizorului.

Veit Helmer a realizat primul lui film la vîrsta de 14 ani.  Pe durata studiilor, la Facultatea de Studii Teatrale  „Ernst Busch“  şi la Facultatea de Film şi Televiziune din München îşi crease deja un renume prin scurtmetrajele sale neobişnuite. A lucrat alături de Wim Wenders ca şi coautor si regizor pentru filmul „Frații Skladanowsky“, iar mai apoi a acumulat numeroase premii cu filmele sale de lung metraj. Veit Helmer este membru al Academiei Europene de Film şi trăieşte în Berlin.

La Centrul Cultural German vă stă la dispoziţie un număr limitat de bilete gratuite la proiecţia filmului „Absurdistan“.