Actual

Fokus

13 ianuarie 2023, ora 19.00 - 14 ianuarie 2023, ora 00.00

MushuROI Creative Hub [Piața 1 Mai / 7]

Vernisaj | The Future is History // Afterparty | Wrong Time Wrong Planet


The Future is History | A Rodion G.A. Tribute by


Kero Zen [ro] // graffiti

Andrei Cucu [de] // sound installation

Lumilor Romania [ro] // electroluminescent paint

Andrei Bucureci [ro] // collaborator

 

_Când?

13.01.23 | 19:00

 

_Unde?

MushuROI Creative Hub [Piața 1 Mai / 7]

 

_Program

Vernisaj  The Future is History | A Rodion G.A. Tribute // 19:00

Afterparty  Wrong Time Wrong Planet // 21:00

 

Intrare liberă

 

În memoria lui Rodion G.A., artiștii Kero Zen [ro], Andrei Cucu [de], Andrei Bucureci [ro] și echipa Lumilor [ro] au colaborat la realizarea unui proiect interdisciplinar: The Future is History | A Rodion G.A. Tribute. Îmbinând diverse forme de expresie artistică: graffiti, arta anamorfică, sunet și lumină, proiectul aduce un omagiu pionierului muzicii electronice românești și primului „one-man band” din România.

 

În decembrie 2022 v-am invitat la DiscoGraffiti - Work in Progress, să aruncați o privire în culisele studioului pop-up din cadrul MushuROI Creative Hub [Piața 1. Mai / 7] unde ați urmărit sesiunea de live painting realizată de Kero Zen [ro] pe fundalul unui live set creat și curatat de Andrei Bucureci [ro]. Acum vă invităm să descoperiți lucrarea de artă colaborativă, în forma sa finală și să interacționați cu instalația de sunet a artistului din Berlin, Andrei Cucu [de], care va fi completată de componenta luminescentă aplicată de Lumilor Romania [ro], ambele menite să accentueze natura experimentală, unică a creației muzicale a lui Rodion G.A.

 

Pe prietenii noștri de la Wrong Time Wrong Planet îi cunoașteți deja și știți cu siguranță că petrecerile lor gravitează în jurul muzicii electronice, cu playlist-uri atent curatate, care poartă aroma unor peisaje sonore profunde, cu tonuri incisive ale sintetizatoarelor. La fel ca muzica lui Rodion G.A. care a inspirat și inspiră în continuare prin autenticitate, compoziții excentrice și beat-uri puternice, Wrong Time Wrong Planet dezlănțuie explorarea spre necunoscut și asumarea elementelor sonore care par că vin din timpuri și de pe planete diferite.

 

 

 

Rodion G.A. [ro | 1953 - 2021]

Cunoscut dreptpărintele muzicii electronice românești”, Rodion Ladislau Roșca a compus, în anii `70 și `80 ai regimului comunist, unele dintre cele mai inovative melodii utilizând un magnetofonTesla B 90, prin supraimprimări succesive, fără niciun sintetizator. Casetele prăfuite au fost readuse la viață în ultimii ani iar muzicaascunsă pe benzile magnetice redă sunetul brut cu tente rock șipsihedelic, ca un protest la îngrădirea culturală din comunism. Despre proiectul artistului înființat în 1977– Rodion G.A., se pot spune multe, însă mai grăitoare rămâne muzica lui. Artistul a fostredescoperit în anii 2010 urmând o serie de apariții internaționale, interviuri și noi proiecte, cărora Rodion s-a dedicat în ciudaproblemelor de sănătate. Pasiunea acestuia pentru compozițiafuturistică și experiment a cucerit atât publicul generației vechi câtși publicul tânăr.