Actual

Fokus

07 mai 2021, ora 10.00 - 25 mai 2021, ora 00.00

Online

Virtual Ideathon On Educational Digital Games


Lucrezi cu adolescenți și ești interesat de modelarea viitorului educației? Participă la ideathonul online „Virtual Ideathonorganizat de Centrul Cultural German și Institutul Francez din Cluj în parteneriat cu dezvoltatorul de jocuri Tractor, Set, Go!. Împreună vom crea un concept pentru un nouserious game” – joc care îmbină elementele recreative cu educația. Jocurile video sunt deseori prezente în viața tinerilor, acestea devenind un instrument ideal de a le atrage atenția și de a-i implica activ în rezolvarea unor probleme de actualitate.

Nu ai mai participat niciodată la un ideathon? Este o întâlnire multi-disciplinară în cadrul căreia participanții lucrează în grupuri pentru a găsi noi idei și soluții ca răspuns la provocări specifice identificate în comunitate, sub îndrumarea și expertiza mentorilor.

În cadrul „Virtual Ideathon” vor avea loc sesiuni de prezentare ținute de experți germani sau francezi din domeniul „serious game”, iar la finalul evenimentului, echipele își vor prezenta proiectele în fața juriului. Conceptul selectat va fi dezvoltat într-un joc real și publicat spre finalul anului, în cadrul Clujotronic Electro Arts Festival!

 

_Tema

Scopul ideathonului este crearea și dezvoltarea de idei/concepte care vor fi punctul de plecare pentru un „serious game” disponibil pe telefonul mobil; acest joc va fi centrat pe luarea de decizii, gândire critică și dezvoltarea responsabilității în rândul tinerilor.

 

_Când și unde?

Ideathonul are loc online, între 28 și 30 mai.

 

_Cine poate participa?

Evenimentul este deschis persoanelor din România și Republica Moldova care lucrează cu adolescenți: profesori, lucrători sociali, psihologi, formatori, membrii societății civile sau cercetători în aceste domenii.

 

_Cum pot înscrie?

Participarea este gratuită, dar locurile sunt limitate. Te poți înscrie prin completarea acestui formular.

Termenul limită pentru înscriere este 25 mai.

 

>> Open Call

 

>> Atât limba engleză cât și limba română vor fi utilizate în cadrul evenimentului, în funcție de participanți.

 

>> Acest proiect este cofinanțat de Fondul Cultural Franco-German ca parte din „Virtual Heroes”, program inițiat de Goethe-Institut București și Institutul Francez din România.