Actual

Fokus

17 septembrie 2021, ora 20.00 - 17 septembrie 2021, ora 21.30

Cluj-Napoca

WANDERKINO @Cluj


_Când?

17.09.2021 |20:00


_Unde?

Tranzit House*

*Prognoza meteo pentru vineri pare să fie destul de instabilă. Astfel am decis să minimizăm riscurile și să ne bucurăm împreună de cine-concert la Tranzit House, în interior, feriți de ploaie. Ne pare rău că Magirus-Deutz, cinema-ul pe patru roți, nu ne va putea fi alături de această dată, îl lăsăm însă să se odihnească după o călătorie lungă!

 

_Înscrieri: https://bit.ly/Formular_Wanderkino_in_Cluj *
*Numărul de participanți este limitat.


_Artiști

Tobias Rank [de] - Pian

Sebastian Pank [de] - Saxofon și clarinet bas


_Cinema pe patru roți

Magirus-Deutz [1969] - mașină de pompieri de epocă


_Selecția de filme

The House [us] | 1917, R: Fatty Arbuckle]

The Immortal Baby [us] | 1920, R: Harry Langdon]

The Inventor [us] | 1923, R: Mack Sennett]

Der Hufschmied [us] | 1920, R: Buster Keaton

Ein Hundeleben [us] | 1918, R: Charlie Chaplin

 

_Durata programului 80 Min.

 

La începuturi, cinema-ul era deseori mobil. Multe dintre filme au devenit celebre datorită companiilor de producție nomade care au adus publicul mai aproape de această artă. invităm ne întoarcem puțin în timp și ne bucurăm împreună de o experiență inedită: redescoperim filmul mult acompaniat de muzica lui Tobias Rank [de] și a lui Sebastian Pank [de] în decorul oferit de vechea mașină de pompieri - un Magirus-Deutz din 1969. Wanderkino - inițiativa celor doi muzicieni și cineaști germani, este un cinema pe patru roți alături de care călătoresc prin lume. În cadrul turneului din Europa de Est, Wanderkino poposește și la Cluj cu un cine-concert care contopește o serie de filme mute îndrăgite cu jocul sonor al pianului, saxofonului și clarinetului bas.


_Tobias Rank [de]

Muzicianul, compozitorul și lectorul Tobias Rank a studiat muzica la Leipzig și este specializat în New Music, improvizație, Chanson și World Music. Concertele sale l-au purtat prin întreaga lume, din Europa până în Asia, Africa de Nord și America.


_Sebastian Pank [de]

Sebastian Pank este inginer de sunet și muzician. A studiat muzica bisericească în Halberstadt și mai târziu saxofonul și jazzul la Universitatea de Muzică din Leipzig. Muzica medievală și barocă se numără, de asemenea, printre pasiunile sale.

 

_Magirus-Deutz [1969]

Mașina a servit ca vehicul de intervenție pentru pompierii voluntari din Töging am Inn. Din 2002 călătorește prin Europa în costumul special de cinematograf pe patru roți.

 

Conform situației actuale, vom permite accesul persoanelor vaccinate aflate la 10 zile după finalizarea schemei complete de vaccinare care prezintă adeverința de vaccinare, celor care prezintă un test negativ RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, precum si persoanelor care prezintă dovada medicală se afla în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.