Actual

Fokus

26 august 2021, ora 15.00 - 26 august 2021, ora 22.00

Tranzit House

World BEAThoven Project Silent Party @ Tranzit House | Darius Darek [de] w/ Văzduh/Electroclown [ro]


_Când?

26.08.2021


_Unde?

Tranzit House | Str. George Barițiu 16

 

_Program

15:00 - Jam Session

17:00 - Talk: Music_Diversity_Sustainability

19:00 - Silent Party


Darius Darek a adus muzica de pe World BEAThoven Album în locații inedite din întreaga lume, sub deviza „Reduce Remix Reuse“! Lansat în 2020, albumul conține o selecție de remixuri realizate în cadrul World BEAThoven Project la care au participat 150 de artiști și producători muzicali internaționali.


În urma succesului competiției locale World BEAThoven Project @Cluj, aducem muzica mai aproape, în spațiul intim al Tranzit House la un silent party numai bun pentru o seară de vară târzie! Atmosfera magică va prinde contur pe set-urile lui Darius Darek [de] și Văzduh/Electroclown [ro]. Extravaganța compozițiilor lui Beethoven se va contopi cu ritmurile non-conformiste ale muzicii electronice care ne vor purta de la beat-urile Afro-Latin până la Downtempo House sau Traditional World Music.

invităm deconectați de la zgomotul orașului și lăsați muzica din căști dea tonul mișcărilor de dans!


Evenimentul este precedat de un jam session* și de o discuție la care vor participa cei doi artiști - Darius Darek [de] și Văzduh/Electroclown [ro] în care se va dezbate viitorul muzicii din perspectiva diversității culturale și a sustenabilității.

*Persoanele care doresc participe la jam session sunt rugate își aducă propriile instrumente.


_Darius Darek [de]

Darius Darek – manager cultural, DJ și activist prin muzica sa, a lansat World BEAThoven Project din dorința de a promova diversitatea culturală, patrimoniul cultural precum și artivismulactivismul prin artă. Coordonează platforma culturală „Taxi MunDJal MusiX”, recunoscută de Comisia germană UNESCO, prin intermediul căreia colaborează cu diverse comunități, instituții și organizații, la nivel internațional.

Ca DJ activează deja de peste 15 ani și este cunoscut pentru locațiile originale în care muzica sa poate fi ascultată. Fie în cluburi, în muzee, conferințe UNO sau în tramvaie, set-urile sale ies mereu în evidență prin paleta variată de ritmuri utilizate.

 

_Vazduh/ Electroclown [ro]

Adrian Cimpoeșu Tudoran începe în 2003 mixeze ca DJ la diferite petreceri din Cluj, sub numele de Electroclown. A colaborat cu mai mulți artiști precum Mihai Iordache, Mircea Florian, Danaga sau Mioritza Soundsystem. În 2010 călătorește în Brazilia, unde descoperă profunzimea muzicii și culturii tradiționale braziliene. Fiind pasionat de imagine și teatru, s-a ocupat îndeaproape de sound design și a realizat coloana sonoră pentru diferite piese de teatru și film.

În prezent lucrează la un proiect numitVazduh”, unde combină instrumentele tradiționale cu sample-uri live. Este de asemenea activ și în domeniul educației prin artă - atât pentru adulți cât și pentru copii - și predă percuție africană fiind în același timp un promotor al muzicii braziliene și al capoeirei angola.

 

>> Conform situației actuale, vom permite accesul persoanelor vaccinate aflate la 10 zile după finalizarea schemei complete de vaccinare care prezintă adeverința de vaccinare, celor care prezintă un test negativ RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, precum si persoanelor care prezintă dovada medicală că se afla în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.