Actual

Fokus
Evenimente actuale

04 martie 2013, ora 19:00

Cinema Mărăşti, str. Aurel Vlaicu 3

STUDENT LA EXPORT?

Korsakow-Show pe tema emigraţiei intelectuale din România

 

Absolvenţii români emigrează. Mulţi dintre ei îşi încearcă norocul în Germania. 22% dintre românii cu studii superioare ar vrea să lucreze în Germania. Ce înseamnă acest exod pentru România? Ce înseamnă el pentru Germania? Au, de fapt, aceşti emigranţi o imagine realistă despre traiul în Germania? Şi care este opinia dumneavoastră în legătură cu aceasta? Vom discuta împreună cu experţi din România şi Germania despre fenomenul Brain Drain (emigraţia intelectuală) din România.

Este prima dată când se va desfăşura în Cluj un Korsakow-Talk-Show. Evenimentul este unul obligatoriu pentru toţi cei care sunt interesaţi de subiectul migraţiei sau de un nou format de dezbatere.

 

Experţii invitaţi sunt:

Thomas Fettback, fost primar al oraşului Biberach şi specialist în problema integrării forţei de muncă străine pe piaţa germană

 

 

Prof. Istvan Horvath, sociolog la Universitatea Babeş-Bolyai şi cercetător în domeniul migraţiei

 

La ce să vă aşteptaţi?

Korsakow-Show este un format de discuţie interactiv, care se constituie din elemente noi de comunicare şi participare, combinând diferite canale multimedia. O serie de scurtmetraje cu interviuri pe tema show-ului „Student la export?“ şi cei doi experţi, Thomas Fettback şi Istvan Horvath, vor sta la dispoziţia publicului drept bază pentru discuţie.

Care film să fie prezentat în sală? Care este opinia dumneavoastră despre o anumită temă? Care dintre experţi să vorbească despre un anumit film? Toate aceste lucruri pot fi decise de dumneavoastră!

Publicul hotărăşte ordinea scurtmetrajelor proiectate, indicând următorul scurt-metraj cu laserul. Experţii invitaţi vor vorbi despre filme, dar şi publicul poate “alege” care dintre ei să se pronunţe pe o anumită temă. De asemenea, cei prezenţi în sală îşi pot expune părerile sau pot pune întrebări prin microfon sau prin canale multimedia, precum sms sau Twitter (prin smartphone-ul personal).

 

 

Aşa funcţionează:

Korsakow-Show from Korsakow on Vimeo.

Intrarea este liberă.

Dezbaterea va fi tradusă simultan în limbile germană şi română.

 

Eveniment organizat în parteneriat cu: