Neu ab 08/2013! Goethe-Zertifikat B1

Actual

Fokus
Evenimente actuale

Activitatea noastră

Cu până la 70 de evenimente de film, artă contemporană, muzică, dezbateri pe teme socio-politice şi teatru pe an, Centrul Cultural German este una dintre cele mai active instituţii culturale din Cluj-Napoca. Centrul Cultural German încurajează dialogul între tineri artişti germani şi români şi susţine acţiuni ale societăţii civile. Prin activitatea sa culturală, Centrul Cultural German doreşte să coopereze cu iniţiativele locale şi să se implice în susţinerea lor.

Cei care doresc să înveţe sau să aprofundeze limba germană găsesc la Centrul Cultural German oferta potrivită. În centrul activităţii sale, stau cursurile de limbă moderne pentru adulţi, orientate după standardele de calitate ale Institutului Goethe. Pe lângă acestea, sunt oferite cursuri pentru firme, examene de limba germană şi cursuri de formare pentru profesorii de limba germană.

Biblioteca este Sală de Lectură a Institutului Goethe şi cuprinde astăzi peste 7000 de cărţi în limba germană. Cititorii găsesc în bibliotecă, alături de beletristică, si cărţi de specialitate, reviste şi ziare actuale din Germania, precum şi materiale audio şi video. Periodic, se organizează aici evenimente în limba germană pentru copii. Biblioteca este conectată la toate liniile de studiu germane ale Universităţii Babeş-Bolyai.

În plus, aici se află şi cel mai mare Club de Jocuri de Societate germane (peste 700), prin care cei interesaţi şi pasionaţi îşi pot face o imagine despre cultura specifică a jocurilor din Germania.

Centrul de consultanţă şi formare didactică se adresează profesorilor de germană din Cluj-Napoca şi din regiune. Aici se pot consulta materiale didactice de actualitate, pentru uz didactic.