Examene

GOETHE-ZERTIFIKAT B1

Examenul Goethe-Zertifikat B1 atestă competenţa de utilizare autonomă a limbii germane şi corespunde celui de-al treilea nivel pe scala cu şase niveluri de competenţă stabilită prin Cadrul European de Referinţă pentru Limbi.

Prin promovarea examenului, candidaţii demonstrează că:

 • pot înțelege principalele informații, dacă se utilizează limba standard, clară, și dacă subiectele se leagă de aspecte familiare, cum ar fi munca, școala, timpul liber etc.;
 • se pot descurca în majoritatea situațiilor cu care se pot întâlni când călătoresc în țări germanofone;
 • se pot exprima simplu și coerent cu privire la teme familiare și domenii de interes personal;
 • pot relata experiențe și evenimente, pot descrie visuri, speranțe, țeluri și pot, de asemenea, să furnizeze scurte argumentații sau explicații.

Participarea la examen nu este condiţionată de participarea la cursurile Centrului Cultural German, dar doritorii pot opta pentru sesiuni speciale de pregătire. Informaţii suplimentare se pot obţine de la Departamentul de Limbă.

 

GOETHE-ZERTIFIKAT B2

Examenul Goethe-Zertifikat B2 atestă un nivel avansat de cunoaştere a limbii germane şi corespunde celui de-al patrulea nivel pe scala cu şase niveluri de competenţă stabilită prin Cadrul European de Referinţă pentru Limbi.

Prin promovarea examenului, candidaţii demonstrează că:

 • pot înţeleagă ideile principale din domenii concrete şi abstracte şi să extragă informaţiile relevante, din transmisiunile radio de exemplu;
 • pot să înţeleagă o gamă largă de texte, printre care atât texte scurte, de exemplu anunţuri, precum şi texte non-fictionale mai lungi, complexe, comentarii şi relatări;
 • pot să formuleze în scris, într-un mod clar şi structurat, propriile idei pe teme complexe, dar şi să corecteze greşelile din textele altora;
 • pot să descrie oral teme de actualitate, dar şi teme din domeniile personale de interes;
 • pot să participe activ la discuţii despre teme familiare, exprimându-se şi susţinându-şi punctele de vedere.

Participarea la examen nu este condiţionată de participarea la cursurile Centrului Cultural German, dar doritorii pot opta pentru sesiuni speciale de pregatire. Informaţii suplimentare se pot obţine de la Departamentul de Limbă.


GOETHE-ZERTIFIKAT C1

Examenul Goethe-Zertifikat C1 atestă un nivel înalt de cunoaştere a limbii germane şi corespunde celui de-al cincilea nivel pe scala cu şase niveluri de competenţă stabilită prin Cadrul European de Referinţă pentru Limbi.

Prin promovarea examenului, candidaţii demonstrează că:

 • pot să înţeleagă anunţuri şi emisiuni radio, precum şi prezentări mai lungi fără prea mare efort;
 • pot să înţeleagă o gamă largă de texte scrise, de exemplu texte non-ficţionale, comentarii sau relatări complexe şi mai lungi;
 • pot să redacteze texte clare şi bine structurate despre subiecte complexe şi să selecteze un registru adecvat destinatarului;
 • pot să se exprime pe cale orală spontan şi fluent, să dezvolte un punct de vedere, să-şi formuleze ideile şi părerile cu precizie şi să-şi expună detaliat propriile intervenţii.

Participarea la examen nu este condiţionată de participarea la cursurile Centrului Cultural German, dar doritorii pot opta pentru sesiuni speciale de pregatire. Informaţii suplimentare se pot obţine de la Departamentul de Limbă.

 

TESTDAF

TestDaF se adresează în special celor care doresc să studieze în Germania şi doresc să le fie certificate cunoştinţele de limbă germană la un nivel avansat.

Pentru informaţii suplimentare şi înscriere accesaţi pagina www.testdaf.de