Actual

Fokus

11 martie 2022, ora 15.00 - 11 martie 2022, ora 18.30

Online via Zoom

Literatura digitală pentru copii în predarea limbii germane


_Când?
11.03.2022 | 15:00 – 18:30


_Unde?
Online via Zoom


_Termen limită înscrieri
10.03.2022 | 13:00



Prin intermediul platformei online Onilo copiii intră în contact cu lectura într-o formă interactivă și plăcută. Oferta de boardstories este variată, poveștile fiind ușor de accesat pe telefonul mobil sau pe tabletă, atât în cadrul orelor cât și acasă. Acestea sunt însoțite de materiale didactice menite să completeze experiența lecturii. Cărțile animate pot fi integrate cu succes în predarea limbii germane ca limbă străină. În cadrul webinar-ului organizat de Centrul Cultural German Cluj-Napoca veți putea afla mai multe detalii atât despre oferta Onilo cât și despre modul în care pot fi utilizate poveștile. Sub îndrumarea dr. Kata-Szilvia Bartalis, vor fi discutate subiecte precum povestirea bazată pe imagini, integrarea jocului în predarea limbii germane și în extinderea vocabularului, dar și dezvoltarea gândirii critice cu ajutorul acestor cărți animate. Biblioteca Centrului Cultural German din Cluj oferă profesorilor din România acces gratuit la oferta de boardstories Onilo.


Webinar-ul se adresează în primul rând profesorilor de limba germană ca limbă străină care predau la clasele primare, însă, în limita locurilor disponibile, vor putea participa și profesorii din învățământul secundar. Participarea este gratuită. Workshop-ul se va desfășura în limba germană.


_Coordonator webinar
Dr. Kata-Szilvia Bartalis a absolvit programul de masterat „Germanistica în context european” la Cluj-Napoca urmând apoi studiile doctorale în „Științe ale Educației” la Hochschule Ludwigsburg. Are de asemenea o pregătire în pedagogie teatrală în cadrul Theaterwerkstatt Heidelberg. Cu o experiență vastă ca profesor de limba germană, dr. Kata-Szilvia Bartalis predă din 2018 la catedra Departamentului de Pedagogie și Didactică în Limba Germană la Universitatea Babeș-Bolyai.